Den stora fråga, är det sant att det är äldre personer som spelar bridge? Många kan nog förknippa bridgespel med äldre. Men är fallet verkligen så att det bara är äldre som spelar? Det stämmer att det är många äldre som spelar bridge. För många är det inte bara ett spel utan också ett sätt att komma ut och socialisera. Det är en gemenskap som många äldre har tillsammans. Bridge spelas på allt ifrån speciella bridgeklubbar till ålderdomshem. Men låt dig inte luras av detta, bridge är inte ett spel som bara spelas av äldre, utan det är även många yngre spelare som är aktiva.

Bridge förknippas med äldre

Bridge har fått ett rykte om att endast vara för äldre personer vilket gör att unga ofta är negativa mot att lära sig spelet. Därför har det blivit vanligt att elever får lära sig att spela Bridge i skolan, för att se att spelet faktiskt är väldigt roligt. Bridge kom till Sverige redan 1928 och idag finns det en uppsjö av olika föreningar och bridgeklubbar. Det finns över 400 stycken utspridda i hela landet. Ser vi till medlemmarna i dessa klubbar så är majoriteten av dessa äldre. Många arbetar aktivt för att kunna locka till sig yngre personer till klubbarna.

Bridge online

Bridge är även ett spel som du kan tävla i, och det är en väldigt populär tävlingsform. Dessa tävlingar lockar både yngre och äldre spelare. Detta är ett kortspel som även kallas bro och går ut på att få så mycket poäng som möjligt under spelets gång. Nu för tiden är det även möjligt att spela bridge online på nätet vilket känns mer lockande för den yngre generationen. Då behöver du inte ta dig till en klubb utan kan spela hemma i soffan eller vart du än befinner dig. I framtiden lär det fortfarande vara så att de äldre håller till på klubbarna och de yngre spelar online.